Home » Local » În perioada 25 martie – 30 aprilie, ISU Vaslui organizează cursuri de pregătire a voluntarilor „Salvator din pasiune”

În perioada 25 martie – 30 aprilie, ISU Vaslui organizează cursuri de pregătire a voluntarilor „Salvator din pasiune”

În perioada 25 martie – 30 aprilie 2023, vasluienii care doresc să urmeze cursurile de voluntari sunt așteptați în cadrul unității noastre pentru  a urma stagiile de perfecționare, scopul fiind acela de a ajuta comunitatea din care fac parte. Cursurile se vor desfășura la detașamentele de pompieri Vaslui și Bârlad.

Pe timpul derulării programului de pregătire, voluntarii din cadrul programului „Salvator din pasiune” dobândesc competențe și cunoștințe despre stingerea incendiilor, cunoașterea unor tehnici de utilizare a țevii de refulare, modalitățile de deshidere a ușilor și ferestrelor blocate, tehnica folosirii stingătoarelor, utilizarea aparatelor de respirat și amenajarea surselor de apă pentru alimentarea autospecialelor de intervenție.

Programul de voluntariat „Salvator din Pasiune” reprezintă o oportunitate pentru tinerii vasluieni de a-și însuși cunoștințele și pentru a-și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate.

Campania „Salvator din pasiune”, legătura dintre societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă*

Campania „Salvator din pasiune” își propune să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor comunității.

Activităţile de voluntariat constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

Pregătirea voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea de ședințe de pregătire, urmate de susținerea unor examene.

Condiții impuse pentru a deveni voluntar salvator.

Voluntarul este persoana care îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții la înscrierea pentru activitatea de voluntariat:

  1. vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
  2. apt din punct de vedere medical;
  3. să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infrancțiuni cu intenție;
  4. să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

Vă așteptăm la cursurile de pregătire „Salvator din pasiune”!

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: