Home » Administratie » Bani în plus pentru restaurarea Ansamblului „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare” de la Băcăoani

Bani în plus pentru restaurarea Ansamblului „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare” de la Băcăoani

Proiectul privind restaurarea și conservarea unei părți din Ansamblul monumental „Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare” de la  Băcăoani se află în faza de implementare. Pentru finanțarea investiției,

Consiliul Raional Soroca din Republica Moldova, împreună cu județul Vaslui și Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui au depus pentru finanțare proiectul „Ștefan cel Mare-istorie comună, patrimoniu comun, Soroca- Vaslui”.

Proiectul a fost depus  în cadrul Programului Operațional Comun România- Republica Moldova 2014-2020. Implementarea proiectului a început, conform contractului de finanțare, la data de 1 aprilie 2021 și are ca termen de finalizare 31 decembrie 2023.

Deoarece la licitația pentru execuția lucrărilor nu au fost depuse oferte, achiziția pentru lucrări a fost reluată, în prealabil fiind majorată valoarea devizului.

Prin urmare, contractul de lucrări a fost semnat la data de 3 august 2022. Valoarea cu TVA a contractului de lucrări fiind de 2.418.602,36 lei, depășeste valoarea existentă în bugetul proiectului la linia infrastructură.

Așadar, contractele de infrastructură care au fost semnate cel mai târziu în luna decembrie 2022 pot primi o alocare financiară suplimentară.

„Astfel, județul Vaslui poate primi o alocare suplimentară în valoare de 223.266,32 euro. Această valoare reprezintă diferența dintre valoarea contractului de lucrări semnat în cadrul proiectului și suma existentă în bugetul cererii de finanțare la capitolul infrastructură”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: