Home » Agricultura » Legumicultorii vasluieni se pot înscrie în Programul „Tomata” pânǎ cel târziu la data de 1 aprilie 2023 inclusiv

Legumicultorii vasluieni se pot înscrie în Programul „Tomata” pânǎ cel târziu la data de 1 aprilie 2023 inclusiv

Legumicultorii vasluieni mai au la dispoziție câteva zile pentru a se înscrie în programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate

Potrivit H.G. nr. 1569/2022 privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de tomate în spatii protejate pentru anul 2023, termenul limitǎ pentru înscriere este pânǎ cel târziu la data de 1 aprilie 2023 inclusiv.

Spre deosebire de anul 2022, anul acesta, în actul normativ referitor la programul de susţinere a producţiei de tomate, au apǎrut câteva elemente de noutate.

„Actul normativ a fost aprobat încǎ din luna decembrie 2022 astfel încât legumicultorii sǎ-și poatǎ organiza structura de culturi. Anul acesta se va efectua o singurǎ verificare atât pentru stabilirea suprafeţei înfiinţate cu rǎsaduri, cât și pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare. De asemenea, valorificarea producţiei de tomate se va executa pânǎ la data de 30 iunie 2023, inclusiv”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: