Home » Local » Și-a lăsat fiul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Și-a lăsat fiul la volan și s-au ales amândoi cu dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui minor din Republica Moldova care a fost depistat conducând un autoturism, dar și în privința tatălui acestuia, proprietarul vehiculului, pentru încredințarea acestuia în scopul de a fi condus pe drumurile publice.

În data de 16 martie a.c., în jurul orei 20.40, poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași,  au observat un tânăr care înainte de a ajunge la cabina de control, a coborât de la volanul autoturismului, pe scaunul şoferului urcând un bărbat aflat până atunci pe bancheta din spate.

În urma verificărilor efectuate, colegii noştri au stabilit că persoana care condusese, până în apropierea cabinei de control, este un minor în vârstă de 15 ani, iar proprietarul autoturismului este un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 44 de ani, tatăl minorului.

Cu privire la cele constatate, tatăl a declarat că se simțea obosit și în aceste circumstanțe i-a încredințat autoturismul fiului său minor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă drept de a conduce, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*