Home » Agricultura » Pe piața terenurilor agricole nu este nicio criză! În acest an au fost publicate 485 oferte de vânzare a terenurilor din extravilan

Pe piața terenurilor agricole nu este nicio criză! În acest an au fost publicate 485 oferte de vânzare a terenurilor din extravilan

Ȋn perioada 1 ianuarie- 21 martie 2023, la nivelul Direcţiei pentru Agriculturǎ Judeţene (DAJ) Vaslui au fost primite, verificate și înregistrate un numǎr de 485 oferte de vânzare a terenurilor situate în extravilanul unitǎţilor administrativ teritoriale. Toate aceste oferte însumează o suprafaţǎ totalǎ de 320,72 hectare. Tranzacționarea terenurilor se realizează conform Legii 17/2014 privind unele mǎsuri de reglementare a terenurilor agricole situate în extravilan.

Cele 485 de oferte de vânzare au fost primite de la nivelul a 62 unitǎţi administrativ teritoriale, iar un numǎr mai mare de oferte de vânzare a fost înregistrat din cadrul comunelor Todirești și Tanacu.

„În urma verificǎrii ofertelor de vânzare, din punctul de vedere al respectǎrii dispoziţiilor legale, de la începutul anului și pânǎ în prezent, la nivelul instituţiei au fost emise 125 avize în vederea cumpǎrǎrii terenurilor de cǎtre preemptori și/sau potenţiali cumpǎrǎtori și înregistrate 225 procese verbale care atestǎ finalizarea procedurii, precum și faptul cǎ terenurile sunt libere la vânzare”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: