Home » National » Ryanair va scumpi biletele de avion cu până la 15% în vară

Ryanair va scumpi biletele de avion cu până la 15% în vară

Costul zborurilor de vară va crește cu până la 15% în acest an, potrivit șefului celei mai mari companii aeriene din Europa, punând mai multă presiune asupra familiilor care se luptă cu o inflație vertiginoasă.

“Anul trecut, tarifele au crescut în medie cu 20%. Acum, va fi al doilea an la rând cu o scumpire de două cifre, deoarece nu avem capacitate [de transport]. Cred că există o perspectivă rezonabilă ca în timpul verii, tarifele medii de transport aerian să crească cu 10-15%”, afirmă directorul general al Ryanair, Michael O’Leary.

Acesta argumentează că industria aviatică a cunoscut în ultimul an “o redresare masivă a cererii”. Ryanair anunța în ianuarie că numărul de rezervări a atins un nivel record, deoarece turiștii au încercat să își asigure din timp vacanțe în contextul prognozei că inflația va crește și mai mult. Operatorul aerian low-cost plănuiește ca în vara lui 2023 să reușească să transporte cu 30% mai mulți pasageri față de aceeași perioadă din 2019.

 

Ryanair a anunțat în ianuarie că numărul rezervărilor a fost la niveluri record, deoarece turiştii căutau să-şi asigure oferte pe fondul inflaţiei în ascensiune. Spre deosebire de companiile aeriene concurente, Ryanair intenționează să transporte mai mulți pasageri în această vară decât făcea înainte de pandemie.

 

Sursa: Telegraph

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*