Home » Local » Veste bună pentru 250 de pensionari din Fălciu! Căminul de bătrâni va fi finalizat până în data de 31 august 2023

Veste bună pentru 250 de pensionari din Fălciu! Căminul de bătrâni va fi finalizat până în data de 31 august 2023

Căminul de bătrâni din comuna Fălciu va fi finalizat în  cursul acestui an. În prezent, constructorii lucrează la finisajele interioare, beneficiarii investiției urmând să se bucure de o serie de facilități pentru petrecerea timpului liber.

„La centrul de bătrâni se lucrează. S-a terminat acoperișul și acum se lucrează în interior. Sperăm ca până în data de 31 august să încheiem această investiție. Se muncește foarte bine și suntem în grafic cu lucrările”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Proiectul social privind centrul de bătrâni este finanțat din bani europeni și are un grup țintă format din 250 de bătrâni din Fălciu. Valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.

La fel ca și în alte zone ale județului Vaslui și în comuna Fălciu populația este îmbătrânită, iar multe persoane nu mai au aparținători care să le poarte de grijă.

„Proiectul va cuprinde o componentă de îngrijire la domiciliu, adică o masă caldă, menajul zilnic, spălat lenjerie, curățenie și altele. În cadrul proiectului vom construi un cămin de bătrâni în care se vor acorda diverse tratamente de fizioterapie și kinetoterapie. Bătrânii vor avea unde veni la o discuție și vor putea socializa între ei. Prin acest proiect asigurăm 23 de locuri de muncă, pentru îngrijitori, medici și infirmieri”, a mai precizat Neculai Moraru.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: