Home » Invatamant » Liceu salvat! Bani de la CJ Vaslui pentru finalizarea lucrărilor la Liceul Tehnologic Vladia

Liceu salvat! Bani de la CJ Vaslui pentru finalizarea lucrărilor la Liceul Tehnologic Vladia

Primăria Dragomirești a primit fonduri de la Consiliul Județean (CJ) Vaslui pentru a finaliza proiectul de reabilitare a Liceului Tehnologic din satul Vladia. Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a spus că la ultima ședință a fost alocată pentru comună suma de 3.000.000 lei.

„Având în vedere necesitatea cofinanțării la unul din proiectele aflate în derulare din comuna noastră, respectiv extinderea și dotarea Liceului Tehnologic Vladia, în urma solicitărilor mele în cadrul ședinței CJ Vaslui la care am participat s-a aprobat alocarea sumei de 3.000.000 lei. Mulțumesc conducerii CJ Vaslui și tuturor consilierilor care au înțeles necesitatea finalizării acestei lucrări importante pentru comunitatea noastră”, a spus Dănuț Iacob.

Pentru modernizarea unității de învățământ, este asigurată o finanțare prin proiectele europene de la AFIR de aproximativ 500.000 de euro. Cum AFIR nu mai suplimentează fondurile pentru acest obiectiv de investiții, mai era nevoie de fonduri de la Ministerul Educației pentru a duce la bun sfârșit proiectul de modernizare. În total, pentru reabiliitarea liceului ar fi nevoie de 31 miliarde de lei vechi.

„La acest liceu învață 100 de elevi, iar la școala profesională tot 100 de elevi. Este o cerere mare la unitatea de învățământ, iar noi nu putem acoperi locuri suficiente pentru școlarizare. La acest liceu își desfășoară activitatea 30 de cadre didactice, care fac naveta de la Vaslui, Bacău și Bârlad, pentru care noi acoperim anual cheltuielile cu naveta”, spunea Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: