Home » Administratie » Unii primari vasluieni au supărat funcționarii din Ministerul Dezvoltării! Dosarele de la Vaslui sunt verificate la sânge
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Unii primari vasluieni au supărat funcționarii din Ministerul Dezvoltării! Dosarele de la Vaslui sunt verificate la sânge

de Dănuț CIOBANU 

Implementarea Programului ”Anghel Saligny” este departe de așteptările edililor vasluieni. Unele UAT-uri au încă probleme în ceea ce privește finalizarea documentațiilor, în vederea semnării contractelor de finanțare. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că unii primari au avut un comportament nelalocul lui în relația cu Ministerului Dezvoltării și, din această cauză, dosarele venite de la Vaslui sunt verificate la sânge. 

O parte din primarii vasluieni nu sunt mulțumiți de modul în care se derulează Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că pe acest program se întâmplă lucruri care nu sunt în regulă.

„La nivelul Ministerului Dezvoltării, din câte am înțeles, unii dintre coegii noștri primari au avut un comportament nelalocul lui. Și acum ne caută cu acul, ne caută greșelile și de ce nu avem într-un fel…Acum la mine este o problemă că am depășit prețul de cost per/kilometru (la nivel de rigole e depășit) și am explicat doamnei de acolo un fenomen. Eu sunt la 150 de kilometri de cariera de balastru și la peste 200 de kilometri de cariera de piatră spartă. Nu sunt la 50 de kilometri de această carieră și de aceea cheltuielile sunt mai mari la noi”, a explicat Neculai Moraru.

În aceste condiții, autoritățile locale vor apela la proiectant să revizuiască proiectul pentru a merge la Ministerul Dezvoltării să se explice de ce s-a depășit prețul de cost la rigolele betonate.

„În aceste condiții suntem între ciocan și nicovală. Doamna mi-a spus foarte clar  că, dacă nu vin cu motivații pertinente, nu va semna”, a mai spus primarul.

Ministerul Dezvoltării a semnat recent noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Trei contracte au fost parafate cu Consiliul Județean Vaslui:  Pod pe DJ 245E, km 2+705 cu o finanțare de 5,828,289.65 lei; Reabilitare și modernizare DJ 245 L: DN 24 (Costești) – Puntișeni – Chițcani – Pârvești – Mănăstirea Pârvești cu o finanțare de 15,373,905.97 lei și DJ 244 M: DN 24 – (Crasna) – Albești – Idrici – Roșiești (DJ 244 A) cu o finanțare de 17,615,664.90 de lei.

De asemenea, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Poienești, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00 lei și proiectul „Modernizare drumuri de interes local din comuna Epureni, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00.

Ministerul Dezvoltării a finalizat pentru județul Vaslui lista obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Conform criteriilor de selectare, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: