Home » Administratie » Clubul Pensionarilor din Vaslui intră în renovare! Municipalitatea a câștigat o finanțare de 1,3 milioane de lei

Clubul Pensionarilor din Vaslui intră în renovare! Municipalitatea a câștigat o finanțare de 1,3 milioane de lei

Municipiul Vaslui a primit o finanțare în valoare de  1.306.336 lei inclusiv TVA, pentru proiectul „Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirea publică situată în Vaslui, str. Donici, în care funcţionează Clubul Pensionarilor pentru persoane de vârsta a lll-a”.

Proiectul este finanţat în cadrul PNRR – Componenta 5 Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice

Prin intermediul componentei C5- Valul Renovării, se propune îmbunătăţirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienţei energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu şi a tranziţiei către clădiri verzi şi inteligente.

„Schema de finanţare va asigura faptul că cel puţin 90% din alocarea totală pentru Axa 2 va fi utilizată pentru lucrări de creştere a eficienţei energetice şi nu mai mult de 10% din alocare va fi utilizată pentru consolidarea seismică şi alte lucrări complementare (cum ar fi protecţia împotriva incendiilor, accesibilitatea, etc). întreaga schemă va asigura faptul că toate contractele îndeplinesc cerinţa relevantă de eficienţă energetică, privind o reducere minimă a consumului de energie cu cel puţin 50% în comparaţie cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare”, a spus Vasiel Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Lucrări propuse a se realiza în cadrul proiectului: realizarea izolaţiei termice a pereţilor exteriori cu vata bazaltică 15 cm grosime; realizarea izolaţiei termice pe conturul golurilor de tâmplărie exterioare cu polistiren expandat 3 cm grosime; realizarea izolaţiei termice a soclului cu polistiren extrudat de 10 cm grosime; realizarea izolaţiei termice a planşeului superior sub pod cu vată bazaltică de 35 cm grosime etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: