Home » Local » La furat de telefoane! Tineri din municipiul Vaslui, reținuți pentru tâlhărie

La furat de telefoane! Tineri din municipiul Vaslui, reținuți pentru tâlhărie

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi tineri, în vârstă de 21, respectiv 17 ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri din Vaslui, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, la data de 23 martie 2023, în municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, la data de 23 martie 2023, ora 16:50, persoana vătămată, un bărbat de 42 de ani, din Vaslui, ar fi părăsit o sală de jocuri de noroc din municipiul Vaslui, zona străzii Traian, și în momentul în care ar fi pătruns în scara blocului de domiciliu ar fi fost deposedat, prin folosirea violenței, de către persoanele bănuite, de un telefon mobil pe care acesta l-ar fi avut asupra.

Persoana vătămată a sesizat săvârșirea infracțiunii, prin apel la S.N.U.A.U. 112, iar în scurt timp, în baza descrierii oferite de acesta, prezumtivii autori ar fi fost depistați și imobilizați de către un echipaj de ordine publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, într-un local public, de pe strada Călugăreni a municipiului Vaslui.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 1.800 de lei și a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

În aceeași zi, 23 martie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de tinerii cercetați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, la data de 24 martie 2023, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanță de judecată care a dispus față de tinerii cercetați măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*