Home » Local » Valea Prutului are nevoie de păduri! În ultimii ani, seceta a compromis culturile agricole din zonă

Valea Prutului are nevoie de păduri! În ultimii ani, seceta a compromis culturile agricole din zonă

Autoritățile din comuna Fălciu au salutat inițiativa Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui de a desășura activități de plantare de puieți pe Valea Prutului.

„Părerea mea este că se face un lucru bun prin această activitate de plantare de puieți. Este benefic pentru zona noastră, este foarte bine că se plantează în Valea Prutului. Este necesar înființarea unor păduri aici, pentru faptul că lipsesc precipitațiile în zonă. Noi avem 100 de hectare plantate de primărie, dar nu sunt suficiente suprafețe forestiere. Și silvicul a plantat o suprafață mare de plopi și salcie și este foarte bine că se plantează și acum”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

În data de 22 martie 2023, peste 50 de pompieri militari vasluieni s-au alăturat proiectului „Îmbunătățirea calității și capacității acțiunilor comune în situații de urgență în zona transfrontalieră” implicându-se activ, alături de numeroși voluntari, elevi și localnici, în acțiunea de împădurire din zona de graniță a localității Fălciu,  comuna Fălciu.

Încă de la primele ore ale dimineții, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui, Secției Huși, precum și cei de la sediul inspectoratului au fost prezenți în lunca râului Prut, în satul Fălciu, comuna Fălciu, unde, “înarmați” de această dată, cu sape, cazmale și alte accesorii specifice unor astfel de acțiuni, au plantat aproximativ 3000 de puieți de plop negru, contribuind la protejarea mediului înconjurător chiar și în afara misiunilor specifice.

(Dănuț CIOBANU) 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: