Home » National » Locomotiva unui tren de marfă, cu 25 de vagoane, a sărit de pe șine la Cernișoara

Locomotiva unui tren de marfă, cu 25 de vagoane, a sărit de pe șine la Cernișoara

O locomotivă care a unui tren de marfă alcătuit din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat, marţi, în zona localităţii Cernişoara din judeţul Vâlcea, pe o rută pe care circulă doar garnituri de marfă. În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, afirmă reprezentanţii ISU Vâlcea.

Reprezentanții DSU precizează că locomotiva se afla în partea din spate a marfarului compus din 25 de vagoane, iar garnitura transporta cărbune. “În urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei și s-au scurs circa 2 tone de motorină”, transmit pompierii.

Potrivit Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Feroviare Vâlcea, poliţiştii din cadrul instituţiei au fost sesizaţi, marţi, despre faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie. Poliţiştii au stabilit că sesizarea se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.

Traficul feroviar este blocat între Băbeni și Alunu, însă pe această rută circulă doar trenuri de marfă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: