Home » Administratie » Consiliul Local Vaslui va aproba bugetul Locativa SRL. Mai puține vânzări de apartamente

Consiliul Local Vaslui va aproba bugetul Locativa SRL. Mai puține vânzări de apartamente

Societatea Locativa SRL Vaslui își propune pentru acest an un buget de venituri și cheltuieli echilibrat. La venituri este previzionată suma de  525.000 de lei, sume care provin din venituri aferente activităţii de închiriere locuinţe sociale, apartamente ANL, apartamente cu chirie, taxe eliberări acte si comisioane la rate apartamente etc.

La capitolul cheltuieli totale s-a prevăzut a se realiza o valoare de 510.000 lei. Este vorba de cheltuieli de exploatare, cheltuieli cu bunuri si servicii, cheltuieli cu impozite și taxe etc.

În ultima perioadă, scumpirea creditelor imobiliare acordate de băncile comerciale a diminuat serios dorința vasluienilor de a-și achiziționa apartamentele în care locuiesc cu chirie. Nicu Palade, directorul SC Locativa SRL Vaslui, a precizat că o mare parte din persoanele care erau interesate de achiziționarea apartamentelor din blocurile ANL nu mai solicită informații în acest sens.

„Dobânzile la credite au crescut la 14%, iar oamenii care au vrut să cumpere nu mai întreabă de acest lucru. De când am preluat activitatea am vândut 45 de apartamente. Am sprijint constat această activitate de vânzare a apartamentelor către chiriași”, a spus Nicu Palade.

Primăria Vaslui a finalizat operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamentare. În condițiile în care operațiunea cadastrală s-a finalizat cele 80 de apartamente pot fi vândute către chiriași.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: