Home » Invatamant » Construcția unui corp nou în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir” din Fălciu se apropie de final

Construcția unui corp nou în cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir” din Fălciu se apropie de final

Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că la obiectivul de investiții se lucrează bine și până la sfârșitul lunii august, cel mult jumătatea lunii septembrie, proiectul va fi terminat.

Pentru alinierea unității de învățământ la standardele educaționale europene, s-au investit 5.128.229 de lei, din care finanțare nerambursabile prin POR 2014-2020 este de 4.529.655 lei.

În cadrul proiectului se va construi un nou corp de clădire cu regim de înălțime  P+1E, destinat exclusiv invățământului tehnic și profesional. Noul corp va avea cinci săli de clasă, trei laboratoare, cabinet medical, spații administrative, grupuri sanitare, rampe de acces, centrală termică, sistem de iluminat performant, sistem de protecție împotriva incendiilor, o bibliotecă, spații auxiliare etc.

„Va fi un liceu elegant. La liceul din comună se învăța în două schimburi, din cauza că nu este spațiu suficient. Pentru a aduce toți elevii de la clasa I la clasa a XII-a într-un singur schimb, altă soluție nu era”, a spus Neculai Moraru.

Proiectul investițional mai prevede achiziția de noi utilaje și dotări adecvate dezvoltării competențelor tehnice și profesionale: mașini de cusut electro-mecanice, mașini de surfilat, mașini de croit, mese și fiare de calcat, manechine etc.

Pentru cei 137 de elevi ai liceului din Fălciu  se vor achiziționa și echipamente TIC (calculatoare, laptopuri cu boxe și mouse, sisteme pentru Tabla Interactivă, imprimante, videoproiector, ecran de proiecție electric), precum și elevator (transportor) de interior pentru scări și InfoTerminal pentru persoane cu dizabilități, mobilier școlar etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: