Home » National » Absolvenții Facultății de Drept a UB ocupă și în 2023 aproape jumătate dintre posturile scoase la concurs de Institutul Național al Magistraturii

Absolvenții Facultății de Drept a UB ocupă și în 2023 aproape jumătate dintre posturile scoase la concurs de Institutul Național al Magistraturii

Aproape jumătate dintre candidații admiși la Institutul Național al Magistraturii sunt absolvenți ai Facultății de Drept a Universității din București. Astfel, din totalul de 270 de candidați admiși, 123 sunt absolvenți ai Facultății de Drept a UB, reprezentând un procent de 45,56% din total.

Rezultatele concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, desfășurat în perioada iulie 2022 – martie 2023, au fost validate recent de Consiliul Superior al Magistraturii.

Reușita din 2023 se înscrie în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele absolvenților Facultății de Drept a Universității din București s-au situat între 33-38% începând cu anul 2016 și a ajuns la 46.47% la concursul desfășurat în perioada iulie 2021 – aprilie 2022.

„Rezultatele de anul acesta se înscriu într-o linie deja consacrată de mulți ani și concordantă cu un nivel de prestigiu consolidat. Pentru continuarea acestei linii de rezultate onorante, adresăm cele mai calde felicitări candidaților admiși, precum și mulțumiri tuturor cadrelor didactice și Asociației Studenților în Drept pentru programele de pregătire desfășurate în vederea admiterii la Institutul Național al Magistraturii. De asemenea, îi felicităm pe toți candidații admiși și, în mod special, pe cei de la celelalte facultăți componente ale Hexagonului Facultăților de Drept care, împreună cu absolvenții UB, reprezintă 85,56% din totalul celor admiși.” este mesajul transmis de reprezentanții facultății.

În prezent, Hexagonul Facultăților de Drept este un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*