Home » National » În ultimele 24 de ore, echipele de intervenție nou-născuți din cadrul SMURD au efectuat la nivel național un număr de 10 misiuni de salvare

În ultimele 24 de ore, echipele de intervenție nou-născuți din cadrul SMURD au efectuat la nivel național un număr de 10 misiuni de salvare

 Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.
 Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU BIF au fost solicitate pentru a efectua 4 transferuri medicale de urgență. Primul pacient, un băiețel, în vârstă de 7 zile, stabil hemodinamic, dar cu malformație cardiacă, a fost transportat de la Spitalul Universitar de Urgență Elias la Spitalul Marie Curie.
La scurt timp, un alt pacient, de sex masculin, în vârstă de 8 zile a fost transportat de la Maternitatea Giulești la Spitalul Marie Curie pentru consult medical de specialitate.
Echipajele medicale SMURD au efectuat transferul de urgență a unei fetițe născute prematur, de la Maternitatea Polizu la Spitalul Clinic ,,Profesor Doctor Alexandru Obregia”, pentru efectuarea un consult medical de specialitate.
De asemenea, echipajele au efectuat un transport de la Spitalul Municipal Oltenița (CL) la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, pentru un pacient de sex masculin, în vârstă de 3 zile, stabil cardiocirculator.
Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU CJ au efectuat 5 misiuni de salvare. Prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineții, pentru un băiețel de 14 zile. Echipele medicale au efectuat un transfer în vederea consultului, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca, la Clinica ORL Pediatrie Cluj-Napoca.
La scurt timp, echipajele au fost alocate la caz pentru efectuarea unui transport de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Imogen, a unei fetițe de 18 zile cu diagnostic de convulsii neonatale.
O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de doar o zi, sex masculin, cu o malformație congenitală, de la Maternitatea Zalău (SJ) la Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca.
Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT a fost alocat pentru efectuarea unui transfer în vederea consultului, a unei fetițe, de la Clinica Ginecologie I Cluj-Napoca, la Clinica ORL pentru Copii Cluj-Napoca.
Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD Târgu Mureș a intervenit pentru salvarea vieții unui nou-născut în vârstă de 9 zile, diagnosticat cu afecțiuni cardiace. Micuțul a fost preluat de la Cluj-Napoca și transportat aerian la Târgu Mureș, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.
 Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU SB au efectua transferul unui nou-născut, în vârstă de doar o zi, de la Spitalul din Mediaș la Spitalul Clinic Județean Sibiu pentru efectuarea unor investigații suplimentare.
Cele 10 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-născuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.
Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuții primesc îngrijirea medicală necesară în timp util.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: