Home » National » 625 de copii ucraineni au fost tratați la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași de la începutul războiului din Ucraina

625 de copii ucraineni au fost tratați la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași de la începutul războiului din Ucraina

625 de copii ucraineni au ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași de la începutul războiului din Ucraina, relatează Ziarul de Iași într-un articol ce marchează cele 400 de zile de conflict.

Dr. Tamara Roșu, purtătorul de cuvânt al unității medicale, susține că ajutorul a contat și datorită faptului că existau cadre medicale care știau limba rusă.

„Norocul nostru absolut în perioada de început a fost că la unitatea de urgență am avut medici rezidenți în pregătire, care sunt din Republica Moldova, și cunoșteau foarte bine limba rusă. Ne-au ajutat foarte mult, mai ales că primele documente medicale pe care le aveau refugiații erau în chirilică, era greu să le traduci, trebuia să le introducem în baza electronică de date, în condicile de consultație. A fost un tur de forță și de sprijin al tuturor celor care vorbeau rusă: veneau sâmbătă, duminică, noaptea, oricând erau apelați, iar cei care nu puteau ajunge răspundeau mereu la telefon. A fost extraordinar”, a povestit dr. Tamara Roșu.

Cei mai mulți copii au avut nevoie de intervenții medicale pentru care nu a fost nevoie de internare.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: