Home » Local » Întâlnire cu elevii și profesorii de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Întâlnire cu elevii și profesorii de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui

Profesorul Eliezer Rabinovici, președintele Organizației Europene pentru Cercetări Nucleare, a susținut o conferință în fața elevilor și a cadrelor didactice de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
Distinsul profesor s-a arătat încântat de numărul mare de participanți, amfiteatrul liceului vasluian fiind plin.
În sală s-a aflat și întreg lotul județean care va reprezenta Vasluiul la Olimpiada Națională de Fizică.
  • „Consider că a fost o discuție utilă, în special pentru pasionații de fizică. Distinsul oaspete le-a prezentat elevilor și dascălilor prezenți o parte din activitatea sa de cercetare, axându-se pe teoria cuantică a câmpurilor. De asemenea, profesorul Eliezer Rabinovici a făcut o prezentare a celui mai mare laborator din lume pentru cercetarea particulelor elementare, care este operat de Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare, unde își desfășoară activitatea și mulți cercetători români. Îi mulțumim domnului profesor pentru vizita făcută în județul nostru și îl așteptăm ori de câte ori are ocazia, mai ales că bunicul și tatăl său își au originile din Vaslui”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
În final, profesorul Eliezer Rabinovici a răspuns întrebărilor elevilor, care s-au arătat interesați de atât de fizica teoretică a energiilor înalte, cât și de teoria cuantică a câmpurilor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*