Home » Local » Poliția de Frontieră Vaslui se contruntă cu tot mai mulți migranți la graniță

Poliția de Frontieră Vaslui se contruntă cu tot mai mulți migranți la graniță

Ca urmare a faptului că județul Vaslui se află pe o rută principală de migraţie către Europa de Vest, respectiv, ruta Estică (Asia Centrală / Africa – Rusia / Ucraina – R. Moldova), fenomenul se manifestă sub diverse forme. Conform datelor Poliției de Frontieră Vaslui, au fost descoperite folosirea de documente de identitate false ori falsificate; ascunderea în mijloacele de transport sau varientarea punctelor de trecere a frontierei; trecerea ilegală peste frontiera de stat.

„De asemenea, polițiștii de frontieră au constatat contrabanda cu produse accizabile de larg consum (țigări, alcool), produse contrafăcute şi evaziune fiscală, cauza principală fiind diferenţele de accize aplicate de R. Moldova şi legislaţia diferenţiată şi permisivă în domeniu, precum și traficul cu auto furate- menţinerea fenomenului de auto furate pe relaţia UE -spaţiul ex-sovietic”, a spus Vasile Cernat, șeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Situaţia operativă înregistrată în anul 2022 în P.T.F. Albiţa: mijloace de transport = 992.807, în creştere cu 42 % faţă de perioada similară din 2021, astfel: intrare= 501.970, ieşire  = 490.837. Persoane = 3.631.147, în creştere cu 63 % faţă de perioada similară din 2021, astfel: intrare = 1.865.623, ieşire  = 1.765.524.

Număr de evenimente înregistrate = 244 în creştere cu 15 % faţă de perioada similară din 2021. Număr persoane implicate = 252. Infracţiuni= 299 în creştere cu 12% faţă de perioada similară din 2021: treceri frauduloase; contrabandă/ raude vamale; arme/muniţii; falsuri în documente; trafic de droguri; furt auto; braconaj piscicol/cinegetic; infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: