Home » National » Poliţiştii de frontieră din vestul țării au depistat, în ultimele 24 de ore, 115 cetăţeni străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră din vestul țării au depistat, în ultimele 24 de ore, 115 cetăţeni străini care intenţionau să iasă ilegal din ţară

Poliţiştii de frontieră din vestul țării au depistat 115 cetăţeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în mijloace de transport sau pe jos. Aceştia doreau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei. Într-un singur caz, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au fost descoperite 70 de persoane ascunse într-un automarfar. Într-o altă situaţie au fost depistaţi 12 migranţi, faţă de conducătorul autoutilitarei în care se aflau aceştia fiind dispusă cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Ieri, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, care transportau, cu vehiculele conduse, paleți și polistiren, pentru societăți comerciale din Cehia și Austria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport, în compartimentul pentru marfă al unuia fiind descoperite ascunse 70 de persoane, respectiv 23 de cetăţeni străini în cel de-al doilea, o autoutilitară.

În urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt și India, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, toți intrați legal în țara noastră în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de șoferi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră sătmăreni, din Punctul de Trecere a Frontierei Petea, au depistat doisprezece cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ascunși într-un loc special amenajat ( perete dublu) al unei autoutilitare condusă de un cetățean român. Mașina, pe care erau aplicate numere de înmatriculare specifice Poloniei, era radiată din circulație.

Mașina și persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți cei doisprezece sunt cetăţeni din Bangladesh și au intrat legal în România, având permise de muncă.

Totodată, pe numele cetățeanului român, procurorului de caz a dispus cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca în cursul acestei zile să fie propus instanţei pentru arestare preventivă.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, zece cetăţeni străini din Maroc, India, Nepal și Pakistan, care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Toţi cei 115 cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la final, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: