Home » Local » Dezbatere publică pe taxa de salubrizare! Din data de 1 mai 2023, taxa specială va fi de 12 lei/persoană/lună

Dezbatere publică pe taxa de salubrizare! Din data de 1 mai 2023, taxa specială va fi de 12 lei/persoană/lună

de Dănuț CIOBANU 

Primăria Vaslui a lansat în dezbatere publică proiectul de hotrărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare. Începând cu data de 1 mai 2023, taxa de salubrizare datorată de utilizatorii casnici, se stabilește la 12 lei/persoană/lună, înmulţit cu numărul de persoane care domiciliază/folosesc imobilul. Taxa de salubrizare datorată de utilizatorii non-casnici, fără contract de salubrizare, va fi în cuantum de 560 lei/tonă.

Începând cu data de 31 martie 2023, Primăria Vaslui a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare. De asemenea este în dezbatere publică și aprobarea regulamentului de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare SMIDS pentru utilizatorii casnici şi non-casnici – fără contract de salubrizare.

În acest sens, pe site-ul Primăriei Municipiului Vaslui: www.primariavaslui.ro, au fost afişate următoarele documente: Proiectul de hotărâre privind stabilirea taxei speciale de salubrizare şi aprobarea Regulamentului de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare SMIDS pentru utilizatorii casnici şi non-casnici – fără contract de salubrizare, în municipiul Vaslui. Anexa nr. 1 – Regulament de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare SMIDS pentru utilizatorii casnici şi non-casnici – fără contract de salubrizare .

„Până la data de 23 aprilie 2023, la registratura Primăriei Municipiului Vaslui, precum şi pe adresa de e-mail: pmv@primariavaslui.ro, cei interesaţi pot depune recomandări, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ menţionat”, se arată în anunțul de dezbatere publică.

Potrivit proiectului de hotărâre începând cu data de 1 mai 2023, se stabileşte taxa specială de salubrizare datorată de utilizatorii casnici, astfel:

  1. a) 12 lei/persoană/lună, înmulţit cu numărul de persoane care domiciliază/ folosesc imobilul, conform datelor preluate de la fostul operator de serviciu public de salubrizare, respectiv conform declaraţiilor de impunere depuse;
  2. b) 12 lei/persoană/lună, înmulţit cu un număr de 3 persoane (din oficiu), pentru utilizatorii casnici care nu au avut încheiate contracte de prestări servicii cu fostul operator şi nu au depus declaraţiile de impunere.

Totodată, începând cu data de 1 mai 2023, se stabileşte taxa specială de salubrizare datorată de utilizatorii non-casnici, fără contract de salubrizare, în cuantum de 560 lei/tonă.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*