Home » National » Mesajul prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

Mesajul prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

”În perioade de liniște, dar mai ales în situații de urgență, jandarmii români sunt mereu la datorie pentru a-i ajuta pe cetățenii care au nevoie de sprijin și a menține ordinea și siguranța comunităților.

În misiunile externe, sunt apreciați de partenerii lor și poartă cu mândrie tricolorul.

În țară, fiecare misiune de salvare este o dovadă în plus a profesionalismului și omeniei. Ne este deja familiară imaginea jandarmilor care aduc în siguranță copii, femei și bărbați aflați în situații critice provocate de ninsori, viscol, avalanșe, inundații. În cei 173 de ani de activitate, Jandarmeria Română și-a construit credibilitatea în societate, cu fiecare intervenție, cu fiecare mână de ajutor oferită și fiecare viață salvată.

Alături de celelalte instituții ale statului, a fost în prima linie de intervenție în perioada crizei sanitare, iar de la începutul războiului, cu mobilizarea exemplară a societății civile, a oferit sprijin și protecție milioanelor de cetățeni ucraineni care au tranzitat România, alungați de războiul din Ucraina.

Componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română a trecut de-a lungul timpului prin numeroase transformări și etape de modernizare, a primit noi atribuții și s-a adaptat permanent așteptărilor sociale.

Misiunile de intervenție sunt dublate de acțiuni salutare de prevenție. Campaniile de conștientizare pe care le derulează, fie că au în vedere acțiuni în școli prin care copiii și tinerii sunt învățați să se protejeze de pericole, ori de prevenire a infracțiunilor sau de protecție a mediului, arată preocuparea doamnelor și domnilor jandarmi pentru binele comunităților și al cetățenilor.

Îi felicit pentru toată munca lor, pentru implicare și dedicare!

Le doresc multă sănătate, succes în continuare în misiunile de salvare în sprijinul oamenilor și comunităților pe care au datoria nobilă de a le proteja!

La mulți ani Jandarmeriei Române, la mulți ani jandarmilor români!”

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: