Home » National » Misiunile de salvare a nou-născuților din acest weekend

Misiunile de salvare a nou-născuților din acest weekend

 Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.
 Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) de tip C1 NEONAT ale ISU CJ a fost solicitat pentru 2 transferuri medicale de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Chirurgie Pediatrică Cluj-Napoca, pentru un băiat în vârstă de 4 zile și o fetiță de numai o zi, în vederea efectuării unui consult medical de specialitate.
 Echipajul SMURD al ISU MS a efectuat un transport neonatologic, al unui pacient, sex masculin, în vârsta de doar o zi, de la Secția Ginecologie 2 nou-născuți la Clinica Neonatologie 1 Târgu-Mureș.
 UTIM NN Vâlcea a preluat, în cursul zilei de ieri, un pacient de la Maternitate Râmnicu-Vâlcea și a efectuat transportul acestuia la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” București, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
 Echipajul SMURD al ISU BIF a efectuat transferul unui nou-născut, prematur, cu detresă respiratorie, de la Spitalul din Pitești la Spitalul Universitar de Urgență București.
 Echipajul medical SMURD al ISU TM a preluat un pacient, sex feminin, în stare critică, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara și a efectuat transferul acestuia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. Echipajul elicopterului SMURD Galați a efectuat o misiune contra-cronomentru, pentru salvarea unui copil, aflat în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corporală.
Copilul a fost preluat din localitatea Gănești, de la colegii de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați și a fost transferat aerian la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Galați, pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.
 Un alt pacient, sex feminin, în vârstă de 15 zile, a fost transportat pe calea aeriană de la Maternitatea Odobescu Timișoara la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” București.
 Colegii noștri de la POA Târgu-Mureș au reușit să salveze viața unui nou-născut, în vârstă de numai o zi, aflat în stare gravă, care a fost transferat, cu elicopterul SMURD, de la Satu Mare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, pentru investigații și tratament de specialitate.
 De asemenea, echipajul elicopterului SMURD Craiova, format din piloți IGAv și o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Craiova, a preluat un nou-născut, în vârstă de două zile, diagnosticat cu probleme pulmonare, pe care l-au transportat din Slatina la Spitalul Universitar de Urgență București.
Cele 9 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-născuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*