Home » Local » Penitenciarul Vaslui: PREVENȚIA ȚINE LA DISTANȚĂ DETENȚIA – Învață din greșelile altora!

Penitenciarul Vaslui: PREVENȚIA ȚINE LA DISTANȚĂ DETENȚIA – Învață din greșelile altora!

Campanie de prevenire a delicvenței juvenile, precum și de facilitare a reintegrării în societate a persoanelor private de libertate. În cursul anului 2023, Penitenciarul Vaslui, în colaborare cu instituții de învățământ din județ, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, continuă activitățile derulate în anul 2022 în cadrul campaniei de prevenire a delicvenței juvenile, precum și de facilitare a reintegrării în societate a persoanelor private de libertate.

Activitățile, care se desfășoară și cu implicarea de persoane private de libertate din Penitenciarul Vaslui, vizează prevenirea comportamentelor infracționale prin expunerea de exemple concrete ale consecințelor infracționalității.

Prin valorificarea experienței persoanelor private de libertate sunt subliniate cauzele care conduc spre infracționalitate, precum și factorii de suport, putând contribui astfel la accentuarea comportamentelor dezirabile social și, în consecință, la evitarea conduitei delincvente.

De asemenea, interacțiunea directă cu personalul din penitenciar sau cu persoanele private de libertate este de natură a crește nivelul de cunoaștere al societății civile cu privire la mediul penitenciar și de înțelegere a fenomenului infracționalității, impactul generat putând juca un rol semnificativ în prevenirea săvârșirii de infracțiuni, prin conștientizarea efectelor negative.

În cursul zilei de luni, 03 aprilie 2023, o astfel de activitate este derulată în localitatea Ferești din Județul Vaslui, din partea Penitenciarului participând personal din sectorul de reintegrare socială (preot capelan Ioan Agarici, psiholog Cosmina Cozma și ofițer educator (Dan Diaconu) și două persoane private de libertate condamnate pentru săvârșirea de infracțiuni constând în tâlhărie calificată și constituire de grup infracțional organizat.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*