Home » National » 7 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore

7 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU BIF au fost solicitate, în cursul zilei de ieri, pentru a efectua 2 transferuri medicale.
Ambii pacienți, de sex masculin, în vârstă de numai o zi au necesitat a fi transportați de urgență, de la o clinică privată și de la Maternitatea CF2 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” București, pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate.
🔘 Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU CJ au efectuat un transfer, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Inimii, în vederea unui consult medical de specialitate, pentru un pacient, sex masculin, în vârstă de 5 zile, cu diagnostic malformație cardiacă.
🔘 Echipajul TIM NEONAT Brașov a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Spitalul Municipal Făgăraș la Maternitatea Brașov, a unui nou-născut, în vârstă de 3 zile.
🔘 Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT Timiș a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, a unui băiețel, în vârstă de doar o zi, de la Maternitatea Arad la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara.
O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de câteva zile, sex masculin, de la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara, pentru efectuarea unor investigații medicale de specialitate.
🚁 Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD a intervenit pentru salvarea vieții unui nou-născut în vârstă de doar o zi. Micuțul a fost preluat de la Petroșani (HD) și transportat aerian la Timișoara, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”.
Cele 7 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali, piloți și conducători auto-paramedici.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: