Home » Local » Activități ale IPJ Vaslui în cadrul Programului „Școala Altfel” în Vaslui, Tanacu, Cozmești și Iana

Activități ale IPJ Vaslui în cadrul Programului „Școala Altfel” în Vaslui, Tanacu, Cozmești și Iana

În perioada 27 – 31 martie 2023, structurile Poliției Române au desfășurat  activități în cadrul Programului Școala Altfel destinate informării și conștientizării minorilor cu privire la pericolele ce pot apărea atât în mediul online cât și în viața de zi cu zi.

În acest context, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui,  au desfășurat activități de informare și de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive, în unități de învățământ din județul Vaslui, după cum urmează:

  1. La Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Tanacu au avut loc două activități:
  • o activitate  în cadrul campaniei naționale “Siguranța online” la care au participat 23 de elevi, având ca scop informarea și conștientizarea minorilor cu privire la impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor;
  • o activitate de prevenire a traficului de personae la care au participat 22 de elevi și un cadru didactic, unde au fost prezentate informații legate de problematica riscurilor de victimizare, a capcanelor și metodelor de acțiune ale traficanților.
  1. La Școala Gimnazială “Elena Cuza” din municipiul Vaslui a avut loc o activitate pentru prevenirea victimizării minorilor, în cadrul căreia au fost oferite recomandări privind siguranța acasă, la locul de joacă, în drum spre școală, precum și la școală. La activitate au participat 21 de elevi și un cadru didactic;
  1. La Școala Gimnazială “Cezar Botez” din localitatea Fâstâci, comuna Cozmești, au avut loc două activități de prevenire a discriminarii având ca scop creșterea gradului de informare într-un domeniu sensibil la nivelul societății, respectiv prevenirea discriminării și infracțiunilor motivate de ură și formarea unor comportamente non-discriminatorii, inclusiv în mediul online. La activități au participat 89 de elevi și 7 cadre didactice.
  1. La Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Iana au avut loc două activități în cadrul campaniei naționale “Dincolo de aparențe”, activitate ce a avut ca scop informarea populației în vederea conștientizării consecințelor și riscurilor asociate traficului și consumului de substanțe interzise, prevederi legislative, precum și instituțiile cărora le pot solicita sprijin și consiliere. La activitate au participat 46 de elevi și 4 cadre didactice.

Activitățile de prevenire și informare derulate de polițiștii vasluieni, cu privire la riscurile asociate delicvenței juvenile, siguranței minorilor, bullying-ului și consumului de droguri, vor fi continuate în perioada următoare.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*