Home » National » Furtuna Mathias a lovit România. Temperaturi scăzute, ninsori și furtuni

Furtuna Mathias a lovit România. Temperaturi scăzute, ninsori și furtuni

Furtuna Mathias face ravagii în România. Peste 30 de mașini au fost avariate în București, noaptea trecută, după ce vântul care a bătut cu putere a doborât mai mulți copaci și stâlpi. Între timp, șoseaua care leagă Timișoara de granița cu Serbia este blocată, după ce un tir s-a răsturnat din cauza vântului extrem de puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a prelungit până miercuri valabilitatea Codului portocaliu de ninsori abundente, avertizarea fiind extinsă şi la regiunea Moldovei. Potrivit meteorologilor, în intervalul 4 aprilie, ora 10:30 – 5 aprilie, ora 14:00, în cea mai mare parte a Moldovei şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, în special la altitudini de peste 1400 m, va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h), şi se va depune strat consistent de zăpadă. De asemenea, o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori vizează cea mai mare parte a ţării tot până miercuri după-amiaza.

Potrivit ANM, vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea şi local în Oltenia şi Moldova unde rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h. La munte, în Transilvania şi local în Maramureş vor fi precipitaţii, predominant ninsori, temporar viscolite şi se va depune strat de zăpadă, scrie Agerpres. În restul ţării, local şi temporar vor fi precipitaţii, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud şi sud-est şi mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată. Pe de altă parte, ANM a emis şi o informare meteo valabilă până în 8 aprilie care vizează o vreme deosebit de rece, cu temperaturi care vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a ţării vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului şi al Olteniei, precum şi la munte.

sursa: digi24.ro

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura