Home » National » Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și află cum să reacționezi în fața fenomenelor meteo extreme

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și află cum să reacționezi în fața fenomenelor meteo extreme

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:
𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 – vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie), aria acestora se va restrânge către nord-est.
În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania şi Banat se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40…50 l/mp.
Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.
𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 – în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.
❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗ Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗ Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: