Home » Invatamant » Investiție de peste șase milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Elena Cuza Vaslui

Investiție de peste șase milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Elena Cuza Vaslui

Consiliul Local Vaslui a introdus un nou proiect în programul obiectivelor de investiții. Votul a avut loc în cadrul proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local etapa martie 2023.

Astfel, la capitolul învîțământ, a fost introdus proiectul „Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei – Şcoala Gimnazială Elena Cuza Vaslui – componenta de împrumuturi a PNRR”. Este vorba de credite de angajament în valoare de 6.015.945,03 lei şi credite bugetare în anul 2023 în valoare de 520.000 lei şi în anul 2024 în valoare de 5.495.945,03 lei.

„Suma repartizată este necesară pentru implementarea proiectului, care va îmbunătăţi condiţiile bazei tehnico-materiale a Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza” Vaslui. Acest lucru se va obține prin izolarea termică a faţadei, a planşeului de deasupra subsolului şi a pereţilor care formează anvelopa clădirii, prin înlocuirea instalaţiilor şi a echipamentelor electrice, sanitare şi termice, prin înlocuirea acoperişului de tip terasă şi modernizarea sistemelor de climatizare şi a instalaţiei de iluminat”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*