Home » National » Polițiștii de frontieră din Tulcea au descoperit un bărbat care a prins un sturion, deși pescuitul acestei specii a fost interzis

Polițiștii de frontieră din Tulcea au descoperit un bărbat care a prins un sturion, deși pescuitul acestei specii a fost interzis

Poliţiștii de frontieră din Tulcea au oprit pentru control, pe DJ22C, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani. În portbagaj au găsit un sturion, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kilograme, conform Mediafax. În conformitate cu Ordinul nr. 154/204/2016, capurarea acestei specii este interzisă „tot timpul anului, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific şi a pescuitului reproducătorilor de sturioni în stare vie pentru programele de populare a Dunării şi dezvoltare a acvaculturii de sturioni”.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanei depistate.

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a semnat ordinul privind interzicerea pescuitului sturionilor din apele teritoriale româneşti pe o perioadă nedeterminată, a anunţat acesta în luna martie 2021. Acesta a mai atunci când a făcut acest anunț că analizele făcute de specialiştii instituţiei pe care o conduce arată că speciile de sturion erau în continuare în pericol din cauza braconajului.

„Am semnat un ordin de ministru acum câteva săptămâni prin care am decis prelungirea pe o perioadă nedeterminată a protecţiei acestor specii. În activitatea mea anterioară de la Ministerul Agriculturii, am răspuns de piscicultură şi cunosc problemele braconajului. Sunt un susţinător al interdicţiei totale a pescuitului acestor specii. Sunt specii în continuare în pericol şi trebuie protejate”, a afirmat ministrul Mediului.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*