Home » National » Primirea de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a ministrului de externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan

Primirea de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a ministrului de externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe ministrul afacerilor externe al Armeniei, Ararat Mirzoyan, aflat în vizită oficială în România.

În cadrul întâlnirii, a fost analizată situația de securitate din Regiunea Extinsă a Mării Negre, generată de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, evenimentele de după războiul de 44 de zile dintre Armenia și Azerbaidjan și evoluțiile procesului de pace din regiune.

De asemenea, părțile au abordat pe larg situația relațiilor bilaterale. Prim-ministrul României a semnalat nevoia de a valorifica bunele relații bilaterale pentru a crește nivelul schimburilor comerciale în beneficiul ambelor state.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța stabilizării regiunii și a pașilor în direcția păcii, anunțând susținerea deplină pentru procesul de pace lansat de către președintele Consiliului European, Charles Michel, și participarea la misiunea de pace europeană din Armenia. Procesul de pace trebuie să meargă mai departe, iar situația din regiune să fie rezolvată pe baza dreptului internațional, cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a independenței tuturor statelor, a precizat prim-ministrul.

De asemenea, promovarea reformelor democratice în regiune este de primă importanță, la fel ca apropierea de formatele oferite de către Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva consolidării democrației în această regiune extinsă a Mării Negre, care ar putea oferi Armeniei un rol mai activ din perspectiva proiectelor economice în relația cu Uniunea Europeană.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: