Home » Local » Apeluri la ISU Vaslui! Drumuri înfundate de zăpadă, mașini blocate, comune rămase fără energie electrică

Apeluri la ISU Vaslui! Drumuri înfundate de zăpadă, mașini blocate, comune rămase fără energie electrică

În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Vaslui s-au înregistrat 12 apeluri de la cetățeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăți în a se deplasa cu autovehiculele pe anumite sectoare de drumuri, din cauza zăpezii. 

Multe dintre apeluri anunțau aceeași situație, cazurile fiind direcționate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție Județean Vaslui.

Astfel:

–   pe DN 2F, pe raza localității Dragomirești, comuna Dragomirești, patru autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dragomirești, un echipaj de poliție și lucrătorii de la SDN;

–  tot pe DN 2F, pe raza localității Pușcași, comuna Pușcași, mai mulți conducători auto au apelat numărul unic pentru situații de urgență  112, pentru a anunța că se circula greu pe acel sector de drum. La caz au intervenit angajații SDN.

Din cauza condițiilor meteo dificile, 1435 consumatori din comunele Vutcani și Oșești au rămas fără alimentare cu energie electrică.  În aceste momente, echipele de intervenție aparținând distribuitorului zonal de energie electrică lucrează  intens pentru refacerea celor 16 posturi de transformare și a celor două linii electrice aeriene afectate.

Vă reamintim că, județul Vaslui se află sub incidența unei avertizări meteorologice tip „Cod Galben” de lapoviță si ninsoare, până astăzi, la ora 14.00.

Conform informării primite din partea societății SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Vaslui, la această oră, în județ nu sunt drumuri/sectoare de drumuri înzăpezite, cu circulație îngreunată sau pe care circulația să se desfășoare pe un singur fir.

În acest moment se acționează cu utilaje pe șase drumuri județene și se împrăștie material antiderapant pe 28 de drumuri județene.

Conform informării distribuitorului zonal de energie electrică, la această oră, la nivelul judetului Vaslui, situația liniilor de 110kV și de medie tensiune afectate de conditiile meteo este următoarea:

–   1 LEA de MT parțial afectată;

– 6 PT / PA;

– două localități (Buda și Oșești, comuna Oșești) cu 497 consumatori afectați. Se lucrează pentru remediere cu o echipă specializată.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*