Home » Local » Atenție la securitatea muncii! Inspecția Muncii Vaslui face controale la restaurante, hoteluri, baruri și cafenele

Atenție la securitatea muncii! Inspecția Muncii Vaslui face controale la restaurante, hoteluri, baruri și cafenele

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui va declanșa o acțiune de control a respectării prevederilor securității în muncă în domeniile hoteluri şi alte facilităţi de cazare şi restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie. Acţiunile de control se vor desfăşura în trimestrele I – III ale anului în curs.

Obiectivele acțiunii vizează creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; realizarea de controale la cel puţin 20% din unităţile din judeţ, care au mai mult de 5 angajaţi, cu precădere la unităţile care nu au fost controlate în ultimii 3 etc.

„Securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier şi al serviciilor de alimentaţie publică trebuie să fie permanent în atenţia angajatorilor, deoarece aceşti lucrători sunt expuşi la o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă. Scopul campaniei este de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, a spus Ionela Crețu, inspector de muncă în cadrul ITM Vaslui.

Inspecţia Muncii Vaslui va declanşa acţiuni de control la angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice, turismului şi comerţului, respectiv: restaurante, baruri, cafenele, fast – food – uri, activităţi de catering, hoteluri, moteluri, pensiuni, parcuri pentru rulote, campinguri, etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: