Home » Local » Iarna s-a întors în România

Iarna s-a întors în România

🟡𝗖𝗢𝗗 𝗚𝗔𝗟𝗕𝗘𝗡 – în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp.
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14
🟠𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 – în județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.
Interval de valabilitate: 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14
❗ RECOMANDĂRI ❗
❗ Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*