Home » National » Bilanțul provizoriu în urma ninsorii și a viscolului

Bilanțul provizoriu în urma ninsorii și a viscolului

Au fost salvate 655 de persoane din 270 de mașini rămase înzăpezite. Cel puțin 28 de mașini avariate de copacii doborâți. Șase mii de consumatori din Bacău și Botoșani nu au curent electric.

  • În localitatea Tețcani din județul Neamț, un autocar ce transporta 33 minori și 3 adulți a rămas înzăpezit. Toate persoanele au fost preluate și transportate la Căminul de Garnizoană din mun. Roman, cu ajutorul autospecialelor ISU și MApN.
  • În județele Botoșani și Iași au fost suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar pentru ziua de 06.04.2023.
  • În județul Botoșani, la Crasnaleuca, o gravidă a născut la domiciliu asistată de medicii ISU prin apel video. Femeia și nou-născutul nu prezintă probleme medicale. Forțele de intervenție nu au putut ajunge la solicitare din cauza stratului consistent de zăpadă.
  • S-a intervenit pentru preluarea și transportul la spital a șapte pacienți care necesită dializă din localitățile Dășeni, Liveni, Drăgușei, Săveni, Gulioaia, Ungureni și mun. Botoșani, precum și a doi pacienți hipertensivi din localitatea Corni și a unui pacient cu plagă tăiată din localitatea Dragalina.
  • Sunt operaționale aeroporturile, porturile, nefiind semnalate probleme în ceea ce privește traficul feroviar.
  • Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 23 localități din Bacău și Botoșani, însumând un număr de aprox. 6.273 consumatori finali nealimentați. În acest moment se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.
  • ANM a extins Codul Roșu de viscol și ninsori până joi la ora 10, valabil pentru mai multe localități din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.
  • Lista drumurilor închise din cauza ninsorilor.

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura