Home » National » O femeie din Botoșani a născut acasă ajutată prin apel video de către personalul medical din dispecerat

O femeie din Botoșani a născut acasă ajutată prin apel video de către personalul medical din dispecerat

O femeie de 41 de ani din Botoşani a fost nevoită să nască acasă, prin apel video, pentru că ambulanţa nu a putut ajunge la ea din cauza viscolului. Mămica din Crasnaleuca se afla la a patra naştere, însă de data aceasta vremea a luat-o prin surprindere.

Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Astfel, una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă.

După efortul comun, o fetiţă de 2.8 kg a venit pe lume. Mama și nou-născutul sunt în stare bună, transmite, joi dimineața, ISU Botoșani. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit.

Potrivit ISU Botoșani, 424 de persoane din 207 mașini rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, de la primele manifestări ale Codului Portocaliu de ninsori abundente și viscol, până joi dimineață, la ora 05:00. Dintre ele, 72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălășeni, Primăria Unțeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ștefănești, Primăria Călărași, la domiciliul șefului SVSU Călărași, Primăria Vlădeni, Primăria Trușești, Primăria Dersca, Primăria Tudora și la Districtul SDN Manoleasa.

 

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: