Home » National » Peste 400 de persoane au rămas înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene

Peste 400 de persoane au rămas înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene

424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, de la primele manifestări ale Codului portocaliu de ninsori abundente şi viscol, până joi dimineaţă, la ora 05:00.

Până în acest moment, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoşani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziţi cu autovehiculele pe diferite tronsoane de drumuri judeţene şi naţionale. Multe dintre acestea anunţau aceeaşi situaţie. Majoritatea cazurilor au fost direcţionate către drumari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.  Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutăţii zăpezii şi au căzut peste autoturisme, dar şi pe partea carosabilă, în municipiul Botoşani.

  • ”72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălăşeni, Primăria Unţeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ştefăneşti, Primăria Călăraşi, la domiciliul şefului SVSU Călăraşi, Primăria Vlădeni, Primăria Truşeşti, Primăria Dersca, Primăria Tudora şi la Districtul SDN Manoleasa”, informează joi dimineaţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: