Home » Invatamant » Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Epureni a fost prinsă în Programul de investiții „Școli sigure și sănătoase”

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Epureni a fost prinsă în Programul de investiții „Școli sigure și sănătoase”

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” din Epureni face parte din lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții „Școli sigure și sănătoase”. Obiectivul de investiții vizează Școala Primară, sat Horga – Grădinița cu program normal Horga. Astfel, unitatea de învățământ va fi consolidată seismic, reabilitată, modernizată și eficientizată energetic.

Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective de investiții de la nivel național răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spații pentru relocarea activităților sau alte modalități de desfășurare a procesului educațional.

Introducerea școlilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educației, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri.

Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste școli să-și transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a consiliului local/județean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: