Home » National » Traficul la frontieră în data de 05 aprilie 2023

Traficul la frontieră în data de 05 aprilie 2023

În data de 05.04.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 157.500 de persoane, cetățeni români și străini și peste 46.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 81.986 de persoane, dintre care 7.950 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 05.04.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.921.301 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 44 de fapte ilegale (24 infracţiuni şi 20 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 162.500 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 19.300 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 11 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 15 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura