Home » Agricultura » Zeci de legumicultori din Ivești și Pogonești s-au înscris în Programul „Tomata”

Zeci de legumicultori din Ivești și Pogonești s-au înscris în Programul „Tomata”

Programul „Tomata” are mare căutare în rândul legumicultorilor din județul Vaslui. Anul acesta s-au înscris în program 91 de fermieri, cei mai mulți  fiind din comunele Ivești și Pogonești.

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii a alocat circa 3000 de euro/beneficiar.

Valorificarea producției se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv, iar ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie 2023, inclusiv, în conformitate cu HG 1569/2022.

„Actul normativ a fost aprobat încǎ din luna decembrie 2022 astfel încât legumicultorii sǎ-și poatǎ organiza structura de culturi. Anul acesta se va efectua o singurǎ verificare atât pentru stabilirea suprafeţei înfiinţate cu rǎsaduri, cât și pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare. De asemenea, valorificarea producţiei de tomate se va executa pânǎ la data de 30 iunie 2023, inclusiv”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

La nivelul național, la data de 3 aprilie 2023, s-au înregistrat un număr de circa 22.295 solicitanți pentru înscriere. Acest program a fost accesat în toate județele țării, pentru anul în curs prezentând un deosebit interes în rândul tinerilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*