Home » Agricultura » 11 UAT-uri din județul Vaslui nu au solicitat nici până la această dată întocmirea amenajamentelor pastorale

11 UAT-uri din județul Vaslui nu au solicitat nici până la această dată întocmirea amenajamentelor pastorale

Termenul pentru deținerea amenajamentului pastoral a fost prorogat până la data de 1 ianuarie 2024. Astfel, toate autoritățile locale de la nivelul județului Vaslui au timp pentru a atinge acest obiectiv.

Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, a spus că UAT-urile au obligația de a întocmi aceste amenajamente pastorale, astfel încât utilizatorii de pășune să poată încasa subvenția de la APIA.

„La această dată, urmează să fie transmise la tipărit amenajamentele pastorale pentru comunele Tăcuta și Perieni. 11 documente sunt în lucru și le vom finaliza în acest an. Alte 64 de amenajamente sunt finalizate, în timp ce 11 UAT-uri nu au solicitat deloc întocmirea acestui document”, a spus Gigel Crudu.

Vineri, 24 martie 2023, reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agriculturǎ Judeţene (DAJ) Vaslui au avut o întrevedere cu reprezentanţi ai autoritǎţii publice locale, de la nivelul Primǎriei Bǎcești și crescǎtori de animale, utilizatori de pajiști, persoane fizice și juridice.

Scopul acestei întâlniri a fost, în primul rând, de a pune la dispoziția autorităților locale amenajamentul pastoral întocmit de persoane împuternicite din cadrul DAJ Vaslui, documentaţie care cuprinde mǎsurile tehnice, organizatorice și economice necesare ameliorǎrii și exploatǎrii pajiștilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*