Home » Local » Doi tineri din Bârlad, reținuți pentru furt calificat! Infractorii au spart un apartament și au sustras bunuri de valoare

Doi tineri din Bârlad, reținuți pentru furt calificat! Infractorii au spart un apartament și au sustras bunuri de valoare

Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut 2 tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, la începutul lunii martie 2023, în municipiul Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, prin efracție, pe timpul nopții, într-un apartament din municipiul Bârlad, situat la parterul unui bloc de locuințe din strada General Vasile Milea, și ar fi sustras diverse bunuri de valoare (electrocasnice și obiecte de îmbrăcăminte). Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la peste 10.000 lei.

La data de 6 aprilie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei doi tineri cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. În data de 7 aprilie 2023, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, un minor de 14 ani, din Bârlad, este cercetat în stare de libertate iar un alt minor, în vârstă de 16 ani, din Bârlad, este plasat sub control judiciar într-o altă cauză penală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*