Home » Local » Neachitând ratele la care s-a obligat, a rămas fără mașină și cu un dosar penal pentru furt

Neachitând ratele la care s-a obligat, a rămas fără mașină și cu un dosar penal pentru furt

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Citroen Jumpy, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Belgia.

În ziua de 8 aprilie  a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism marca Citroen, model Jumpy, an de fabricație 2021, cu număr de înmatriculare specific Belgiei.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia, la data de 16.02.2023.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la o societate de profil din Belgia, în sistem leasing și că nu a achitat ratele.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de  125.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: