Home » Local » Grevă generală la Prefectura Vaslui!

Grevă generală la Prefectura Vaslui!

Angajații Prefecturii Vaslui își vor suspenda activitatea. Greva de astăzi va fi declanșată la nivelul prefecturilor din întreaga țară. Doleanța principală a funcționarilor publici este legată de salarizarea foarte de mică, comparativ cu alte funcții publice.

O altă nemulțumire vizează trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de statLa nivel național, 1.800 de salariaţi vor înceta lucrul.

În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

„Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale. Amintim aici cu titlu de exemplu: ANAF (agenții județene și vămi), OCPI, OPC, APIA, AFIR etc., acestea fiind asimilate funcțiilor de stat. Instituția prefectului din instituția numărul 1 a ajuns cenusăreasa administrației publice. Cât să mai suportăm umilința de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună?! De asemenea, solicităm ca instituțiile prefectului să fie reașezate în locul și rolul ce i se cuvin. Constituția României prevedere că prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local şi conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale. În cazul în care revendicările noastre nu vor fi soluționate vom continua greva și a doua zi și a treia zi și a patra zi, până când vor fi soluționate”, susțin greviștii din Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura