Home » Local » Șoferi băuți la volan, prinși pe străzile municipiului Vaslui!

Șoferi băuți la volan, prinși pe străzile municipiului Vaslui!

În perioada 1 – 2 aprilie 2023, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au acționat pe drumurile publice arondate municipiului Vaslui, atât în mediul rural cât și în mediul urban, pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea faptelor săvârșite prin violență și creșterea gradului de disciplină rutieră. 

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice, polițiști participanți au verificat peste 50 de vehicule și 10 căruțași, au legitimat peste 75 de persoane și testat alcoolscopic 24 de conducători auto. Totodată, au fost au fost verificate 2 obiective asigurate cu pază.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 13.595 de lei, 19 sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”(2).

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, ora 07:25, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Șoseaua Bacăului, în municipiul Vaslui, județul Vaslui, au depistat și oprit un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 33 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Sâmbătă, 2 aprilie 2023, ora 04:27, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Vaslui, județul Vaslui, au depistat și oprit un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 24 de ani, din comuna Lipovăț, județul Vaslui.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*