Home » National » Ţigări şi tutun nedeclarate, descoperite în posesia a trei cetăţeni bulgari, în zona de tranzit a Aeroportului Otopeni

Ţigări şi tutun nedeclarate, descoperite în posesia a trei cetăţeni bulgari, în zona de tranzit a Aeroportului Otopeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti – Otopeni efectuează cercetări în privinţa a trei cetăţeni bulgari depistaţi în zona a tranzitului a aeroportului cu 29.600 ţigarete şi 2,4 kilograme de tutun, nedeclarate autorităţilor.

La data de 09 aptilie a.c., la nivelul aeroportului Otopeni a fost organizată o acţiune specific de prevenire şi combatere a contrabandei cu tutun şi produse din tutun.

Astfel, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontiera din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători au identificat trei cetăţeni bulgari, doi bărbaţi, în vârstă de 22, respective 48 de ani, şi o femeie în vârstă de 22 de ani, despre care existau suspiciuni că ar transporta cantităţi mari de ţigări şi tutun în Marea Britanie, fără a le declara autorităţilor vamale sau de frontieră.

Persoanele au fost legitimate în zona de tranzit a aeroportului şi conduse către spaţiile aparţinând biroului vamal, pe sensul de ieşire din ţară, în vederea efectuării unui control comun asupra bagajelor acestora.

În urma controlului a fost descoperită în posesia persoanelor cantitatea totală de 29.600 ţigarete cu timbre bulgăresc de diferite mărci şi 2,4 kilograme de tutun.

Întreaga cantitate de ţigări şi tutun a fost reţinută de către lucrătorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători în vederea confiscării conform reglementărilor legale în vigoare. Cei trei pasageri bulgari au renunţat la călătorie.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: