Home » Local » Campania „Împreună aducem Lumină în suflete”, a Episcopiei Hușilor, a ajuns la bătrânii nevoiași din Basarabia

Campania „Împreună aducem Lumină în suflete”, a Episcopiei Hușilor, a ajuns la bătrânii nevoiași din Basarabia

Povestea lor e greu de deslușit. Sunt oameni ce au muncit din greu toată viața. Profesori universitari, actori, români ce au trecut prin drama deportărilor în Siberia și care acum trăiesc la limita existenței”, spun cei de la Episcopia Hușilor, care, prin Caravana „Împreună aducem Lumină în suflete, condusă chiar de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au ajuns la bătrânii nevoiași din zona Bălți a Republicii Moldova.

Campania „Împreună aducem Lumină în suflete”, a Episcopiei Hușilor, a ajuns luni, 10 aprilie 2023, în Basarabia, în Episcopia de Bălți, a anunțat Episcopia Hușilor, care a precipat că părintele Episcop Ignatie, împreună cu părinți consilieri de la Centrul Eparhial și cu angajați ai Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, au fost întâmpinați de Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, alături de care s-au îndreptat spre cei pentru care au fost pregătite darurile de Paști.

„În acord cu genericul Anului omagial 2023, declarat de Patriarhia Română ca „An omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, beneficiarii campaniei filantropice au fost profesori universitari pensionari de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, foști actori pensionari de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, și foști profesori de la Gimnaziul „Eustafie Popescu” – Raionul Florești, satul Băhrinești.

Caravana „Împreună aducem Lumină în suflete”, condusă de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, însoțit de consilieri ai Centrului Eparhial și de o parte din echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, și-a continuat misiunea de a împărți bucurie și fraților noștri din Basarabia, în Episcopia de Bălți. Povestea lor e greu de deslușit. Sunt oameni ce au muncit din greu toată viața. Profesori universitari, actori, români ce au trecut prin drama deportărilor în Siberia și care acum trăiesc la limita existenței”, a transmis Episcopia.

„Singurătatea, uitarea (uneori chiar din partea propriilor copii) și neajunsurile sunt elementele ce unesc în suferință cele două maluri ale Prutului. Noi, Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, am reușit să le aducem speranță, iar lumina de pe chipurile lor ne-au făcut să pregustăm din calda frumusețe a Învierii Domnului, a menționat părintele Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși. Un moment inedit și plin de emoție și bucurie, a fost întâlnirea cu două doamne cu puternice sentimente patriotice românești, de 87 și 89 de ani, care, în timpul regimului stalinist, au fost deportate în Siberia. Deși toți cei vizitați provin din medii intelectuale, cu contribuții frumoase în cadrul culturii naționale, situația materială a celor vârstnici este una modestă, veniturile din pensii neputând să acopere, în multe situații, strictul necesar.

De asemenea, au fost vizitați vârstnicii din comunitățile parohiale din localitățile Bălți (Centrul educațional „Anastasis” al Episcopiei de Bălți), Florești, Băhrinești, cu toții primind pachete cu alimente și ajutoare financiare”, au spus cei de la Episcopie, care au arătat că Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, a mulțumit Părintelui Episcop Ignatie, părinților consilieri eparhiali și angajaților Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, pentru solidaritatea manifestată constant față de credincioșii din Basarabia.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*