Home » Local » Cât de fiabil este un TV Samsung Smart?

Cât de fiabil este un TV Samsung Smart?

Samsung este pe piață de ceva vreme și este un producător de electronice foarte popular, atât pentru companii, cât și pentru consumatorii obișnuiți. Iar pentru că majoritatea modelelor de televizoare costă puțin mai mult față de cele produse de alte branduri, apare întrebarea: sunt acestea suficient de durabile pentru a merita prețul?

Sunt TV-urile Samsung smart fiabile? Concluzia oferită atât de specialiștii în tehnologie, cât și de clienții mulțumiți este că sunt foarte fiabile și că vor rezista mult timp atunci când nu sunt utilizate 24/7.

Chiar dacă se află la capătul mai ridicat al spectrului de prețuri, durabilitatea și calitatea televizoarelor Samsung sunt incontestabile. Indiferent dacă ai un Samsung OLED sau LED clasic. În medie, durata lor de viață este de 6-8 ani, ceea ce este excelent pentru televizoarele inteligente care sunt folosite zilnic.

Este un TV Samsung smart mai durabil decât unul produs de o altă marcă?

În cea mai mare parte, televizoarele Samsung vor rezista la fel de mult ca modelele concurente, dacă sunt îngrijite corespunzător. Asta înseamnă că trebuie să calibrezi setările și să nu expui dispozitivele la condiții dure. Spre exemplu, dacă ești părinte și ai un copil mic, ferește-l din raza lui de acțiune. Iar dacă televizorul tău se află montat pe o terasă, trebuie să ai grijă la condițiile meteo.

Factori precum temperaturile prea ridicate sau prea scăzute, lumina directă a soarelui sau șocurile mecanice pot afecta performanța televizorului tău.

Merită cumpărat un TV Samsung smart?

Televizoarele Samsung sunt considerate a fi produse de nivel superior când vine vorba de preț și calitate. Și, din păcate, televizoarele Samsung nu sunt ieftine. Dar merită banii? Poate ai văzut și tu alte televizoare care au performanțe similare cu cele de la Samsung, dar costă mai puțin. Poate e vorba chiar despre cîteva sute de lei.

Dar Samsung-urile sunt încă televizoare de înaltă calitate și nu prea există modele care să învingă această marcă. E adevărat că poți cumpăra alte televizoare cu o calitate decentă, până la peste medie, la un preț mai accesibil, de la alte branduri. Dar dacă reputația mărcii contează pentru tine, atunci recomandarea este să alegi un Samsung.

Pot apărea probleme la un televizor inteligent Samsung?

În general, oamenii nu au probleme cu televizoarele Samsung. Pot apărea probleme ocazionale, dar nu toată lumea le experimentează. Problemele pe care le pot întâmpina unii utilizatori de televizoare Samsung sunt:

  • Întreruperea alimentării sau pornirea întârziată, care este cauzată de condensatori defecți;

  • Nicio imagine pe ecran, ceea ce poate fi cauzat de o lumină de fundal spartă sau de o siguranță defectă;

  • Niciun sunet, care este adesea cauzat de o sursă de alimentare defectă.

  • Imagini decolorate, care sunt adesea cauzate de un ecran defect.

  • Ecranul pâlpâie, din cauza unei conexiuni slabe la alimentare;

  • Telecomenzi defecte, care pot fi înlocuite fie cu modele originale, fie cu unele universale.

Cel mai des se întâmplă ca iluminarea din spate să se defecteze din cauza setărilor eronate ale utilizatorilor. Adică, dacă lumina de fundal este setată la 100%, sunt șanse mari ca elementele care asigură luminozitatea să cedeze.

Ține minte să setezi luminozitatea la maximum doar în mediile în care lumina naturală este foarte puternică. Noaptea și în camerele cu umbră, luminozitatea trebuie menținută cel mult la un nivel mediu. De asemenea, obții o calitate îmbunătățită a imaginii atunci când lumina de fundal este setată la nivelurile potrivite.

Cât de fiabile sunt porturile de cablu?

Porturile de cablu ale televizoarelor Samsung sunt în general robuste. Atâta timp cât nu folosești prea multă forță atunci când deconectezi cablurile, acestea vor dura mult în timp. Poți obține o durată mai mare de viață a porturilor de cablu prin următoarele metode:

  • nu deconecta cablurile prea des;

  • cumpără un accesoriu de tip comutator sau hub pentru cablurile periferice.

Câți ani ar trebui să te aștepți să funcționeze impecabil?

În condiții de utilizare intensă, televizoarele Samsung pot rezista până la zece ani înainte de a începe să dea semne de degradare. Cu o utilizare moderată și setări adecvate, televizoarele Samsung pot dura și mai mult.

Deci, poți cumpăra cu încredere un TV Samsung smart, știind sigur că faci o achiziție pe termen lung.

%d blogeri au apreciat: