Home » National » Circulația trenurilor cu prilejul Sărbătorilor de Paște

Circulația trenurilor cu prilejul Sărbătorilor de Paște

CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paște sunt așteptate vârfuri de trafic și va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor. Astfel, în funcție de evoluția și dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinații.

În acest context, pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își procure din timp legitimaţiile de călătorie și să folosească toate trenurile puse la dispoziție în graficul de circulație al zilei. Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație utilizând următoarele canale:

  • online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR, de la distribuitorii autorizați (agenții de turism).

Indiferent de canalul ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, biletul dus-întors se poate cumpăra cu o reducere de 10%; la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din stații cât și online – direct de pe site sau din aplicația de pe telefon – se acordă o reducere de 5%, etc. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a. Toate reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, în secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități.

Facem apel la călători, să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcălători.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din stații.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: